Dopravná akcia zameraná na chodcov a cyklistov. Lúpež vo večierke. Krádež v zubnej ambulancií. V banke zadržali podozrivú bankovku.

09.04.2008 Celý región

Dopravná akcia zameraná na chodcov a cyklistov: Policajti v Prešovskom kraji vykonali včera od 16:00 h do 20:00 h celokrajskú dopravnú akciu zameranú na nemotorových účastníkov cestnej premávky, t.j. chodcov a cyklistov.
Pri kontrole policajti zistili 271 priestupkov, z ktorých 243 vybavili v blokovom konaní, 10 oznámili na správne konanie a zostávajúce vybavili dohováraním. Z celkového počtu 271 priestupkov zistili policajti 62 priestupkov u nemotorových účastníkov cestnej premávky, z ktorých bolo 54 vybavených blokovou pokutou (6 cyklistov bez predpísaného osvetlenia, 12 cyklistov za iný priestupok a 36 rôznych priestupkov sa dopustili chodci) a 8 dohováraním. Taktiež policajti v troch prípadoch zistili požitie alkoholických nápojov u vodičov motorového vozidla a v 1 prípade u vodiča nemotorového vozidla.

Lúpež vo večierke:
Popradský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu vydierania a zločinu lúpeže dvoch Kežmarčanov (25r. a 24r. ).
Starší z obvinených zavolal večer 3.4.2008 20 ročnému Popradčanovi, predavačovi jednej z kežmarských večierok, že si príde k nemu do predajne po rôzny tovar. V prípade nevydania tovaru sa mu vyhrážal smrťou. Hodinu po polnoci prišli obaja obvinení do večierky a pod hrozbou násilia žiadali od neho vydať tovar. Z obavy o svoje zdravie im predavač vydal alkohol a cigarety rôznych značiek v celkovej hodnote 16 226, -Sk. Vyšetrovateľ jedného z obvinených už zadržal a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby, po druhom je vyhlásené pátranie.

V banke zadržali podozrivú bankovku:
Počas včerajšieho dopoludnia zadržala pracovníčka jednej z popradských bánk bankovku nominálnej hodnoty 1 000, - Sk, ktorá vykazovala znaky falzifikátu. Podozrivú bankovku predložil ako odvod tržby majiteľ iste kežmarskej spoločnosti. Bankovka bola pracovníčkou banky zaistená a zaslaná do NBS, skúšobne platidiel v Bratislave za účelom vykonania expertízy. Policajný vyšetrovateľ v Poprade začal trestné stíhanie vo veci zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Krádež v zubnej ambulancií:
V noci z pondelka na utorok došlo ku krádeží vlámaním do jednej zo zubných ambulancií v Kežmarku.
Zatiaľ neznámy páchateľ rozbil na ambulancií okno, cez ktoré následne vošiel dnu. Odtiaľ ukradol rôzne zubárske prístroje, sadu stomatologických kliešti, sťahovač mostíkov a koruniek a dve kancelárske kresla. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 105 000. - Sk. Kežmarskí policajti začali trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.
 

Vyberte región